.

Chiftelute de dovleac

Posted on
  • joi, 3 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac chiftelute de dovleac, reteta culinara pentru chiftelute de dovleac


    Ingrediente:

    400 g cartofi rosii, 400 g pulpa de dovleac, 1 ou, 150 g faina, 20 g amidon, sare, piper, nucosara, 75 g seminte de dovleac, 2 linguri unt, 2 linguri ulei

    Mod de preparare:

    Se decojesc cartofii, se spala si se rad; la fel si pulpa de dovleac. Ambele se amesteca impreuna cu oul, faina si amidon; se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

    Se prajesc semintele de dovleac intr-o tigaie de tefelon, fara adaos de grasime. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.

    Intr-o tigaie se incing uleiul si untul; se prajesc cca 8 chiftelute din compozitia de legume. Se asaza in tigaie cate o lingura din compozitie si se aplatizeaza cu dosul lingurii si se prajesc pe fiecare parte pana ce se rumenesc. Se toaca semintele de dovleac. Se asaza chiftelutele pe farfurii si se presara seminte de dovleac. Se orneaza cu marar proaspat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint