.

Friptura de porc cu castane

Posted on
  • joi, 3 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face friptura de porc cu castane, reteta culinara pentru friptura de porc cu castane


    Ingrediente:

    100 g paine toast, 1 ceapa frantuzeasca, 2 linguri unt, 6 linguri smantana, 1 ou, 1 lingura patrunjel tocat, sare, piper, nucsoara, 4 castane comestibile, 1 bucata de cotlet de porc cu coaste ( cca 1,2 kg), 3 morcovi, 1 ceapa, 3 linguri untura, 200 g castane si 2 foi de dafin, 400 ml supa

    Mod de preparare:

    Se taie cubulete 100 g paine toast fara coaja. Se toaca 1 ceapa frantuzeasca si se caleste in 2 linguri unt. Se bat 6 linguri smantana cu 1 oua si se amesteca impreuna cu ceapa frantuzeasca, 1 lingura patrunjel tocat, cuburile de paine, sare, piper si nucsoara. Se adauga 4 castane comestibile (in vid) taiate cubulete. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.

    Se sterge 1 bucata de cotlet de porc cu coaste; carnea se desprinde usor de-a lungul oaselor cu un cutit subtire. Se taie un buzunar si se umple cu amestecul de paine. Se inchide si se leaga friptura cu ata; se sareaza si se pipereaza. Se curata si se taie bucati 3 morcovi si se taie felii 1 ceapa.

    Friptura se prajeste de jur-imprejur, intr-o cratita cu 3 linguri untura incinsa, la foc iute. Se repartizeaza in jurul ei morcovii, ceapa, 200 g castane si 2 foi de dafin. Se mai coace la cuptor 60 de minute, timp ce este stropita cu cca 400 ml supa. Dupa primele 50 de minute de coacere, se poate acoperi cu folie de aluminiu, pentru a nu se usca si a nu se rumeni prea tare.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint