Cum se face dovleac cu ciuperci, reteta culinara pentru dovleac cu ciuperci
Ingrediente:
400 g cartofi, 700 g pulpa de dovleac, sare, piper, 300 g hribi sau alte ciuperci de padure, 200 g ceapa rosie, 1 lingura ulei, 600 ml supa, 1 lingura unt, 100 g branza de vaci, 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spala si se rad, la fel ca pulpa de dovleac. Pulpa de dovleac se sareaza si se lasa sa se patrunda cca. 10 minute. Se curata ciupercile si se taie felii. Se toaca ceapa. Apoi cartofii si dovleacul rase se storc bine, intr-un prosop textil.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cca 5 minute. Se adauga dovleacul si cartofi si se prajesc 3 minute. Se toarna supa si se acopera vasul cu un capac si se fierb timp de 5 minute. Se ia capacul si se mai fierb legumele cca. 5 minute, pana ce lichidul se evapora aproape in totalitate.
Se incinge o tigaie de teflon si se prajesc ciupercile. Se ia tigaia de pe foc, se adauga untul si se mai calesc putin ciupercile. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga branza la legume si se condimenteaza cu sare, piper si scortisoare. Se asaza pe farfurii legumele cu ciuperci si se presara eventual patrunjel.
Dovleac cu ciuperci
Posted on joi, 3 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
retete cu dovleac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu