Cum se face risotto cu dovleac, reteta culinara pentru risotto cu dovleac
Ingrediente:
600 g pulpa de dovleac, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline, 3 linguri unt, 250 g orez cu bob rotund, 100 ml vin alb, 750 ml supa, 1 foaie de dafin, coaja de limetta, 50 g parmezan ras, 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se taie cuburi pulpa de dovleac. Se toaca usturoiul (si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei si 1 lingura unt incinse. Se adauga pulpa de dovleac si orezul si se lasa sa se inabuse cca. 5 minute. Se toarna vinul si se da in clocot. Se toarna supa fierbinte, atat cat sa acopere orezul. Se adauga foaia de dafin si coaja de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Apoi se mai toarna putina supa si se lasa din nou sa dea in clocot. Se continua procesul pana ce orezul se inmoaie, dar inca se mai simt boabele (cca. 20-25 de minute).
Se indeparteaza coaja de lamaie si foaia de dafin. Se adauga la risotto parmezanul si 2 linguri de unt si se lasa sa se topeasca. Se orneaza cu patrunjelul verde.
Risotto cu dovleac
Posted on joi, 3 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
retete cu dovleac,
Retete vegetariene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu