Cum se face chili con carne, reteta culinara pentru chili con carne
Ingrediente:
1 ardei iute rosu, 400 g carne tocate, 400 g mini-galuste congelate, 1 conserva boabe de fasole rosie, 1 conserva porumb, sare, piper, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 100 ml vin rosu, 800 g rosii decojite (din conserva), 250 ml supa, 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Se toaca usturoiul si ceapa. Se curata ardeiul iute si se taie fasii. Se incinge uleiul si se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna vin rosu si se lasa sa dea in clocot la foc iute. Se adauga rosii decojite, supa, frunze de dafin, eventual 1 varf de cutit de chimen macinat si 1 praf de cuisoare macinatel se da in clocot si se acopera apoi vasul cu un capac. se lasa sa se inabuse cca 30 de minute, la foc moale.
Se fierb galustele conform indicatiilor de pe ambalaj, intr-o cantitate mare de apa cu sare. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Se lasa sa se scurga si boabele de porumb si fasole. Se adauga in mancare galustele, fasolea si porumbul; se mai lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se sareaza si se pipereaza bine.
Chili con carne
Etichete:
Mancaruri cu rosii,
Mancaruri cu sos si carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu