Ingrediente:
- 1/2 kg mere acrisoara
- 1 pui mic
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 2 galbenusuri
- 2 linguri smantana sau 1 iaurt
- patrujel verde
- sare
Speli puiul, il tai in bucati si il pui in oala cu 2 l de apa rece. Cand incepe sa fiarba si se formeaza spuma, o indepartezi usor cu spumiera, apoi adaugi morcovul, patrunjelul si ceapa curatata si taiata in doua daca este mai mare. Dupa ce a fiert carnea, o scoti din ciorba. Speli merele, le cureti si le tai in cuburi, apoi le adaugi in ciorba si le lasi sa fiarba timp de 15 minute dupa care scoti morcovul, patrujelul si ceapa si pui in locul lor bucatile de pui. Freci galbenusurile cu smantana si torni totul in ciorba. Potrivesti gustul de sare, iar daca preferi o ciorba mai acra poti adauga zeama de lamaie. Lasi sa mai dea in 1-2 clocote, presari ciorba cu patrujel verde tocat marunt, dupa care o servesti fierbinte. Este o ciorba foarte gustoasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu