.

Mamaliguta cu mancarica de fasole boabe

Posted on
  • miercuri, 30 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face mamaliguta cu mancarica de fasole boabe, reteta culinara pentru mamaliguta cu mancarica de fasole boabe

    Ingrediente:


    Pentru mamaliguta:

    300 g malai
    1 praf sare
    1 cana apa
    1 lingura untura
    ulei

    Pentru mancarica:

    250 g fasole boabe
    radacinoase: ceapa, morcov, patrunjel
    pasta de rosii
    condimente: sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin
    verdeata
    1 ceasca ulei (untura)

    Mod de preparare:

    Faci o mamaliguta obisnuita si, cand e gata, o iei cu lingura si o asezi in formele dorite, unse mai intai cu untura sau ulei.
    Pui de cu seara fasolea la inmuiat, apoi o fierbi a douz zi, schimband de mai multe ori apa. In ultima apa adaugi radacinoasele tocate cubulete, condimentezi si lasi sa fiarba. Intr-o tigaie calesti in ulei 2 cepe tocate marunt, pui pasta de rosii si adaugi fasolea fiarta. O lasi sa scada si sa formeze un sos legat. Adaugi si verdeata. Cu aceasta mancarica umpli formele de mamaliguta, asezi alaturi muraturi de sezon si servesti preparatul cat e fierbinte. Este un preparat din satul Liesti, com. Ciorasti, jud. Galati.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint