Cum se face mamaliguta cu mancarica de fasole boabe, reteta culinara pentru mamaliguta cu mancarica de fasole boabe
Ingrediente:
Pentru mamaliguta:
300 g malai
1 praf sare
1 cana apa
1 lingura untura
ulei
Pentru mancarica:
250 g fasole boabe
radacinoase: ceapa, morcov, patrunjel
pasta de rosii
condimente: sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin
verdeata
1 ceasca ulei (untura)
Mod de preparare:
Faci o mamaliguta obisnuita si, cand e gata, o iei cu lingura si o asezi in formele dorite, unse mai intai cu untura sau ulei.
Pui de cu seara fasolea la inmuiat, apoi o fierbi a douz zi, schimband de mai multe ori apa. In ultima apa adaugi radacinoasele tocate cubulete, condimentezi si lasi sa fiarba. Intr-o tigaie calesti in ulei 2 cepe tocate marunt, pui pasta de rosii si adaugi fasolea fiarta. O lasi sa scada si sa formeze un sos legat. Adaugi si verdeata. Cu aceasta mancarica umpli formele de mamaliguta, asezi alaturi muraturi de sezon si servesti preparatul cat e fierbinte. Este un preparat din satul Liesti, com. Ciorasti, jud. Galati.
Mamaliguta cu mancarica de fasole boabe
Posted on miercuri, 30 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu