.

Tort cu mere si nuci

Posted on
  • duminică, 27 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face tort cu mere si nuci, reteta culinara pentru tort cu mere si nuci


    Ingrediente:


    Pentru primul blat

    3 oua, 3 linguri de zahar tos, 3 linguri de faina, 3 linguri de nuca macinata, 3 linguri de ulei, 1 lingurita nucsoara, 1 praf de copt

    Pentru al doilea blat


    3 oua, 3 linguri zahar tos, 3 linguri de faina, 100 g miez de nuca, 100 g ciocolata, 1 zahar vanilat cu scortisoara, esenta de rom

    Pentru crema de mere si nuci

    6 mere, 200 g miez de nuca, 250 g zahar, 350 ml frisca lichida, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingurita nucsoara, 1 plic gelatina

    Pentru crema de mere cu nuci verzi


    6 mere, 150 g nuci verzi (din dulceata de nuci verzi), 250 g zahar tos, 2 batoane de scortisoara, 1 zahar vanilat cu scortisoara, 1 plic gelatina

    Pentru inca un blat alb

    2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, zahar vanilat, 1 lingurita apa minerala, 1 varf cutit praf de copt, esenta de rom

    Pentru inca un blat negru

    2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 zahar vanilat, 1 lingurita apa minerala, 1 varf cutit praf de copt, esenta de rom, 1 lingurita cacao

    Mod de preparare:


    Primul blat:

    Bati ouale cu zaharul tos, adaugi uleiul, nuca macinata, nucsoara si amesteci. La sfarsit pui faina cernuta si omogenizezi bine compozitia. Amestecul obtinut il torni intr-o tava (rotunda de 23 cm) tapetata cu hartie de copt, pe care o dai la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.

    Pentru al doilea blat:

    Mixezi ouale cu zaharul tos si cel vanilat cu scortisoara. Adaugi miezul de nuca taiat marunt, ciocolata topita, esenta de rom, iar la sfarsit pui faina cernuta si amesteci bine compozitia. Torni acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

    Pregatesti crema de mere si nuci:

    Merele spalate si curatate le tai cuburi. Cuburile de mere le pui intr-o oala cu zaharul, scortisoara macinara si nucsoara, o ceasca mica de apa si lasi pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand sunt gata, lasi sa se raceasca. Miezul de nuca il prajesti pentru cateva minute la cuptor. Intr-un vas pui merele, miezul de nuca prajit, frisca pe care o bati inainte cu un pic de zahar, iar la sfarsit incorporezi gelatina pe care ai pregatit-o conform instructiunilor de pe pachet. Crema obtinuta o dai la frigider pentru aproximativ o ora.

    Pregatesti crema de mere si nuci verzi:

    Intr-o oala, pui la fiert 350 ml apa impreuna cu zaharul tos, cel vanilat si batoanele de scortisoara. merele spalate si curatate de coaja le tai felii mai mari si le stropesti cu zeama de lamaie. Cand fierbe apa, adaugi merele si le lasi sa fiarba pana cand scade apa. La sfarsit, adaugi nucile verzi, apoi lasi compozitia sa se raceasca. Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe pachet si o adaugi in crema de mere si nuci verzi. Dai crema la rece pentru aproximativ o ora.

    Pregatesti blaturile alb si negru pentru decor:


    Albusurile le bati spuam tare cu un praf de sare, adaugi zaharul tos si vanilat. Galbenusurile le mixezi cu apa minerala, esenta de rom si le adaugi in compozitia de albusuri. La sfarsit pui faina amestecata cu praful de copt. La al doilea blat procedezi la fel, numai ca adaugi si cacao. Amestecul obtinut il torni intr-o tava (dreptunghiulara de 27 cm) tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru aproximativ 25 minute. La fel procedezi si cu blatul cu cacao. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasi sa se raceasca apoi tai din ele fasii lungi de 7-8 cm si latede 1 cm. Pe un platou asezi primul blat, pui inelul de la tava de copt, apoi pui alternativ, de jur imprejur fasiile de blat. Adaugi crema de mere si nuci, al doilea blat de tort, apoi crema de mere si nuci verzi. Peste crema de mere si nuci verzi adaugi un strat subtire de frisca. Ornezi tortul cu felii de mere date prin zahar vanilat cu scortisoara si nucsoara, o felie de mar dat prin ciocolata si miez de nuca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint