.

Cornulete cu nuci

Posted on
  • joi, 10 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac cornulete cu nuci, reteta culinara pentru cornulete cu nuci

    Ingrediente:


    Pentru aluat

    2 canite de ulei, 1 canita de bors, 25 g drojdie, faina cat cuprinde

    Pentru umplutura

    1 lingurita coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 150 g nuci macinate, 200 g gem acrisoar

    Ornare

    50 g zahar praf

    Mod de preparare:

    Desfaceti drojdia in putin bors, adaugati 1 lingura de zahar si apoi lasati sa creasca. Dupa ce si-a dublat volumul, turnati amestecul peste faina si adaugati si celelalte ingrediente. Framantati energic 20 minute si lasati aluatul obtinut sa creasca 1 ora.

    Intindeti din el o foaie cu o grosime de 5 mm, din care taiati patrate. Pe fiecare patrat puneti umplutura din nuci amestecate cu zahar, lamaie si dulceata.

    Rulati patratelele de aluat si presati bine marginile, ca sa nu iasa umplutura. Coaceti cornuletele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 30 de minute. Treceti-le prin zahar praf cat sunt calde.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint