Cum se fac cornulete cu nuci, reteta culinara pentru cornulete cu nuci
Ingrediente:
Pentru aluat
2 canite de ulei, 1 canita de bors, 25 g drojdie, faina cat cuprinde
Pentru umplutura
1 lingurita coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 150 g nuci macinate, 200 g gem acrisoar
Ornare
50 g zahar praf
Mod de preparare:
Desfaceti drojdia in putin bors, adaugati 1 lingura de zahar si apoi lasati sa creasca. Dupa ce si-a dublat volumul, turnati amestecul peste faina si adaugati si celelalte ingrediente. Framantati energic 20 minute si lasati aluatul obtinut sa creasca 1 ora.
Intindeti din el o foaie cu o grosime de 5 mm, din care taiati patrate. Pe fiecare patrat puneti umplutura din nuci amestecate cu zahar, lamaie si dulceata.
Rulati patratelele de aluat si presati bine marginile, ca sa nu iasa umplutura. Coaceti cornuletele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 30 de minute. Treceti-le prin zahar praf cat sunt calde.
Cornulete cu nuci
Posted on joi, 10 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu