Ingrediente:
- 1 kg spate de berbecut
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita amestec de boia, 1 lingurita sos de tomate
- 1 morcov
- 1 lingura hrean ras
- 150 ml vin alb
- 1 sfecla mare - 300-400 g
- 1 lingurita chimen
- 4 linguri ulei
- sare, piper
Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs. Condimentati-o cu sare si piper si rumeniti-o in ulei, pe toate partile. Cand carnea este uniform rumenita, adaugati in vas morcovul ras, ceapa si usturoiul, taiate, chimenul, boiaua si hreanul.
Amestecati sosul de tomate cu vinul si turnati-l peste ingrediente. lasati sa fiarba cel putin 20 de minute la foc potrivit, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Fierbeti sfecla si lasati-o la racit.
Curatati-o de coaja si taiati-o in cubulete sau bastonase, dupa preferinta. Adaugati sfecla in vas si mai lasati 5 minute la foc potrivit. Serviti tocana calda.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu