.

Tocana de berbecut cu sfleca

Posted on
  • joi, 10 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face tocana de berbecut cu sfleca, reteta culinara pentru tocana de berbecut cu sfleca


    Ingrediente:
    • 1 kg spate de berbecut
    • 1 ceapa
    • 4 catei de usturoi
    • 1 lingurita amestec de boia, 1 lingurita sos de tomate
    • 1 morcov
    • 1 lingura hrean ras
    • 150 ml vin alb
    • 1 sfecla mare - 300-400 g
    • 1 lingurita chimen
    • 4 linguri ulei
    • sare, piper
    Mod de preparare:

    Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs. Condimentati-o cu sare si piper si rumeniti-o in ulei, pe toate partile. Cand carnea este uniform rumenita, adaugati in vas morcovul ras, ceapa si usturoiul, taiate, chimenul, boiaua si hreanul.

    Amestecati sosul de tomate cu vinul si turnati-l peste ingrediente. lasati sa fiarba cel putin 20 de minute la foc potrivit, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Fierbeti sfecla si lasati-o la racit.

    Curatati-o de coaja si taiati-o in cubulete sau bastonase, dupa preferinta. Adaugati sfecla in vas si mai lasati 5 minute la foc potrivit. Serviti tocana calda.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint