.

Crema de ciocolata

Posted on
  • duminică, 27 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face crema de ciocolata, reteta culinara pentru crema de ciocolata


    Ingrediente:
    • 1 l lapte
    • 50 g unt
    • 6 linguri faina
    • 6 linguri cacao pudra
    • 200 g zahar pudra
    • 1 ou
    • 200 g fistic macinat
    Mod de preparare:

    Amesteci faina cu cacaua si cu zaharul pudra. Adaugi jumatate de litru de lapte si un ou. Laptele ramas il pui intr-o oala, la foc mic pana incepe sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugi amestecul de faina cu cacao si zahar, apoi fisticul macinat si amesteci bine. Amesteci constant si lasi 7 minute pana incepe sa se ingroase. Iei amestecul de pe foc, adaugi untul si amesteci. Lasi sa se raceasca, apoi pui amestecul in blender, sa obtii o crema mai fina. Dai crema la frigider pentru cateva ore. Este o crema foarte sanatoasa si inlocuieste cu succes crema de ciocolata tartinabila din comert, care este mult mai scumpa.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint