.

Cupa cu ciocolata, fructe si nuci

Posted on
  • marți, 8 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face cupa cu ciocolata, fructe si nuci, reteta culinara pentru cupa cu ciocolata, fructe si nuci

    Ingrediente:

    2 banane, 2 felii de ananas sau mar, 1 para mai mare sau 2 mai mici, sucul de la 1 portocala, 250 ml lapte, 50 g cacao, 50 g zahar, 50 g unt, 50 g nuci zdrobite mare, 2 linguri amidon sau faina de patisserie, 1 paharel rom


    Mod de preparare:

    Taiati in bucati 1 banana curatata, ananasul si para curatata de coaja, apoi maruntiti-le cu un blender pentru a obtine un piure fin. In timpul maruntirii adaugati sucul de portocala si romul. 

    Repartizati amestecul in 4 castroane (sau pahare) de sticla, neaparat. Curatati banana ramasa si taiati-o in rondele. Repartizati rondelele in castroane, punandu-le “in picioare”, lipite de peretii castronului si scufundate putin in amestecul de fructe. Puneti castroanele in frigider.

    Amestecati intr-o cratita cacaoa, zaharul, amidonul, untul topit si laptele cald, adaugat treptat. Cand amestecul este omogen, puneti-l la bain-marie, la fiert. Amestecati mereu pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema se ingroasa, luati vasul de pe foc si lasati la rece. 

    Repartizati aceasta crema in fiecare castron cu amestec de fructe, deasupra presarati nuci zdrobite si eventual, cubulete de mar. Tineti cupele la frigider pana in momentul servirii.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint