Ingrediente:
- 1 kg carne de curcan - piept fara pielita
- 2 linguri ulei de masline
- 8 sfecle mici
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura otet de mere
- sare, piper
Puneti la fiert 200 ml apa si fierbeti 3 minute semintele de chimen, apoi acoperiti vasul si lasati-l in repaus. Puneti carnea intr-o tava cu uleiul. Condimentati cu sare si piper si puneti tava la cuptor, la foc iute. Intoarceti carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.
Cand carnea este rumenita, scoateti tava, turnati peste carne infuzia de chimen, cu seminte cu tot. In jurul carnii puneti sfeclele curatate de coaja, dar lasate intregi. Daca sfeclele au frunze, puteti sa le lasati si pe acestea. Puneti tava din nou la cuptor, la foc potrivit. Stropiti din cand in cand carnea cu zeama din tava. Scoateti carnea coapta pe un platou incalzit, taiati-o in felii, puneti in jurul lor sfeclele coapte si stropiti totul cu sosul ramas in tava in care ati adaugat otet de mere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu