.

Cuscus cu legume

Posted on
  • luni, 14 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face cuscus cu legume, reteta culinara pentru cuscus cu legume


    Ingrediente:
    • 300 g cuscus
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1/2 lingurita turmeric
    • 4 rosii
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 3 catei de usturoi
    • 30 ml sos de soia
    • piper, sare
    • 1/2 legatura patrunjel
    Mod de preparare:

    Fierbi aproximativ 300 ml de apa, iar dupa primul clocot, stingi focul si pui o lingurita de turmeric. Acoperi vasul si lasi la infuzat 1/2 ora.

    Infierbanti infuzia, o sarezi si torni o lingura ulei de masline. Oparesti cu ea bobitele de cuscus aflate intr-un castron. Acoperit, acesta se umfla repede, iar inainte de a-l servi "afanezi"cu furculita.

    Intre timp, cureti legumele, le speli si le tai marunt. In uleiul ramas, calesti o ceapa tocata marunt si cateii de usturoi, adaugi treptat cubuletele sau fasiile de morcovi si rosiile taiate marunt.

    Amesteci pana se inmoaie, iar la sfarsit pui sosul de soia si presari sare si piper dupa gust.

    Incorporezi cuscusul in legumele calite si presari patrunjel tocat fin.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint