.

Friptura de vitel umpluta cu ciuperci

Posted on
  • vineri, 4 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face friptura de vitel umpluta cu ciuperci, reteta culinara pentru friptura de vitel umpluta cu ciuperci


    Ingrediente:

    4 linguri unt, 3 chifle vechi de-o zi, 250 g ciuperci Champignon, 2 cepe, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 1 fi cimbru, 1 lingura rozmarin tocat, 3 oua, sare, piper, nucsoara, 1 kg carne de vitel fasonata pentru rulada (la macelarie), 250 ml supa de carne

    Mod de preparare:

    Se taie cuburi painea si se rumeneste in unt incins. Se lasa sa se raceasca. Se taie felii ciupercile. Ceapa se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile si se calesc pana ce se evapora lichidul.

    Se toaca patrunjelul si se rup frunzulitele de cimbru. Se adauga la compozitia de ciuperci impreuna cu rozmarinul. Se adauga ouale batute si amesteca. Apoi se adauga cuburile de paine, sare, piper si nucsoara.

    Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Se sterge carnea, se sareaza si se pipereaza. Se umple deschizatura din bucata de carne cu amestecul de ciuperci si se inchide, de exemplu cosand cu ata. Se asaza intr-o tava unsa si se coace la cuptor timp de 30 de minute, timp in care se intoarce o singura data. Se reduce temperatura din cuptor la 180 de grade Celsius. Se toarna supa fierbinte si se mai coace 45 de minute. Se stinge focul din cuptor si se lasa friptura sa se odihneasca inauntru timp de 20 de minute.

    Se strecoara sosul, se sareaza si se pipereaza. Se serveste alaturi de feliile de friptura, cu garnitura de paste sau piure de cartofi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint