.

Musaca greceasca

Posted on
  • vineri, 4 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face musaca greceasca, reteta culinara pentru musaca greceasca


    Ingrediente:

    2 cartofi, 3 vinete, 10 ml ulei de masline, 500 g carne de miel tocata, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 400 g rosii, 3 linguri pasta de tomate, 1 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 2 foi de dafin, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, 75 g unt, 750 ml lapte, 1/2 lingurita nucsoara, 3 galbenusuri, 70 g parmezan ras

    Mod de preparare:

    Se curata cartofii si se taie rondele. Vinetele se taie felii, pe lung. Rosiile se oparesc si se decojesc. Pentru sosul Bechamel, se da laptele in clocot si se pastreaza la cald.

    Se prajesc pe rand in ulei de masline cartofii si vinetele. Se scot si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.

    Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea, pana scade zeama. Se adauga ceapa tocata si se amesteca pe foc. Apoi se adauga si usturoiul pisat; se lasa pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si se incorporeaza. In final, se adauga rosiile tocate, foi de dafin, chimen si scortisoare. Se lasa la foc moale timp de 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza. Se incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

    Se prepara sosul Bechamel: se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, fara sa se prajeasca. Se stinge cu lapte, amestecand continuu. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza, urmate de jumatate din cantitatea de parmezan ras, sare, piper si nucsoara.

    Intr-o forma unsa se asaza un strat de cartofi, unul de carne (din care se scot foile de dafin) si unul de vinete. Se toarna sos Bechamel, se presara parmezan si se decoreaza cu rosii; se coace 30 de minute, pana se rumeneste. Se serveste rece sau calda, dar niciodata fierbinte, cu o lingura de iaurt proaspat cu putina menta.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint