.

Sos bolognez

Posted on
  • vineri, 4 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face sos bolognez, reteta culinara pentru sos bolognez


    Ingrediente:

    1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 morcov, 2 linguri ulei, 500 g carne tocata (400 g carne de vita, 100 g carne de porc), sare, piper, 400 g rosii intregi decojite (conserva), 150 ml vin rosu, 150 supa de carne, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita cimbru uscat

    Mod de preparare:

    Se toaca usturoiul si ceapa, iar morcovul se taie marunt. Se prajeste carnea in ulei incins, amestecandu-se, pana ce devine sfaramicioasa. Se adauga legumele, sare si piper si se fierbe 3 minute.

    Se adauga amestecul de carne, conserva de rosii, cu tot cu zeama. Rosiile se zdrobesc cu furculita si se dau in clocot. Se stinge totul cu vin; se adauga supa si se condimenteaza sosul cu sare, piper, oregano si cimbru. Se mai fierbe 30 de minute, fara capac, amestecand din cand in cand. Se serveste la paste, in special spaghete si macaroane.

    Sfatul nostru:

    Sosul de carne tocata se poate prepara in cantitati mai mari, deoarece este la fel de bun si a doua zi, reincalzit. Pentru o nota autentica bologneza, se adauga telina verde. Cu cat procentul de carne de porc e mai mare, cu atat e nevoie de mai putin ulei pentru prajit.Cand carnea este rumenita si se sfarama, se adauga legumele si se calesc. Se adauga rosiile cu tot cu zeama si se paseaza cu furculita. Se toarna vinul rosu.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint