.

Muschi de porc cu pesto

Posted on
  • vineri, 4 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face muschi de porc cu pesto, reteta culinara pentru muschi de porc cu pesto


    Ingrediente:

     2 linguri seminte de pin, 2 fire busuioc, 2 fire patrunjel, 2 fire rozmarin, 4 fire cimbru, 2 catei de usturoi, 6 linguri ulei de masline, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, 1 muschi de porc ( de 1,2 kg), 2 cepe, 100 ml sherry, 300 ml supa de carne, 4 dovlecei, 100 ml smantana

    Mod de preparare:

    Se prepara pesto: se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara adaos de grasime. Se rup frunzulitele de busuioc, patrunjel si cimbru si se toaca. Se toaca si usturoiul. Se amesteca impreuna cu seminte de pin, 3 linguri ulei, parmezan, sare si piper.

    Se cresteaza carnea pe lung, dinspre capete spre mijloc. Se largesc putin buzunarele obtinute si se umplu cu pesto; se leaga friptura cu ata, pentru a-si pastra forma.

    Ceapa se taie felii. Intr-o cratita se incing 3 linguri de ulei si se prajeste carnea de jur-imprejur la foc iute. Se adauga feliile de ceapa si se prajesc putin impreuna. Se toarna sherry si se lasa sa dea in clocot. Se asaza pe carne firele de rozmarin si se toarna supa; se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse timp de 30 de minute.

    Dovleceii se curata, se taie jumatati, apoi felii. Se adauga la friptura si se pune din nou capacul; se lasa sa se inabuse 20 de minute; se scoate carnea din cratita. Se adauga smantana la legume, se sareaza si se pipereaza. Se taie friptura felii si se serveste cu dovlecelul.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint