Ingrediente:
- 350 g spanac
- 200 g cascaval
- 3 oua
- 250 g faina
- sare, piper, nucsoara rasa
- 350 g smantana
Se curata spanacul, se spala si se opareste in apa clocotita. Apoi se stoarce bine si se toaca grosier. Se rade cascavalul; 150 g se framanta cu oua, spanac tocat si faina; se adauga sare, piper si nucsoara. Intr-o farfurie adanga se presara faina. Se scot portii de aluat, cu 2 linguri si galustele obtinute se tavalesc pe rand in faina.
Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare; se pun inauntru galustele si se lasa sa fiarba in apa care nu mai clocoteste pana ce urca la suprafata. Se scot apoi cu lingura de spuma si se lasa sa scurga.
Intr-o forma de sufleu se toarna 175 ml smantana si se asaza galustele; se toarna restul de smantana si se presara deasupra 50 g cascaval ras; se coc la cuptor 25 de minute, pana ce suprafata se rumeneste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu