Ingrediente:
- 1/2 kg morcovi
- 4 cepe
- 2 legaturi patrunjel
- 1 legatura tarhon
- 300 g cascaval
- 1/2 kg faina , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zeama de lamaie
- apa, sare, piper
- boia, cimbru
- 200 ml ulei
Cureti si speli morcovii sic eapa. Razi fin morcovii si cascavalul. Toci fin ceapa, tahonul si patrunjelul. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Torni treptat apa calduta si amesteci pana obtii un aluat omogen, de consistenta unei creme tari.
In aluatul obtinut, incorporezi legumele, verdeata, cascavalul, sare, piper, boia si cimbru dupa gust. Amesteci bine. Compozitia trebuie sa fie consistenta, sa nu cada din lingura.
Incingi intr-o tigaie uleiul si il pui la prajit cate o lingura de compozitie. Le intorci de pe o parte pe cealalta dupa ce devin aurii si se intaresc. Le scoti pe servetele absorbante si el servesti calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu