.

Inteleapta Bufnicioara

Posted on
  • joi, 10 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face inteleapta bufnicioara, reteta culinara pentru inteleapta bufnicioara


    Ingrediente:

    200 g biscuiti rotunzi, felii de chec, cozonac, turta dulce sau briose, 2 felii de mar/para, 100 g ciocolata alba, 100 g ciocolata amaruie Poiana, 5 sticksuri, 2 bomboane plate de ciocolata neagra


    Mod de preparare:

    Nu e greu de realizat si nu e pretentioasa deloc. Poate fi un desert perfect sau o gustare de dupa amiaza. Pentru a-i da infatisarea finala trebuie sa intre in joc imaginatia dumneavoastra si buna dispozitie a celui care o va manca (vana) pana la urma.

    Din biscuiti, felii de chec sau de briose, faceti corpul si capul bufnitei. Veti reusi daca veti suprapune felii mai subtiri de chec, briose, biscuiti, unse intre ele cu ciocolata topita. Bufnita va fi mai stabila in acest fel si nu isi va lua zborul prea repede... Acum vine partea mai grea - "imbracatul" bufnitei.

    Din ciocolata alba topita turnati doua rondele, egale si lasati-le la intarit - vor fi ochii mirati... Tot cu ciocolata alba ungeti pieptul si burtica. Cu ciocolata amaruie topita ungeti capul bufnitei si cu ajutorul unui pos de ornat torturi, faceti penele, de jur imprejurul ciocolatei albe si acoperiti in intregime spatele si varful urechilor.

    Pentru urechi decupati doua triunghiuri din biscuiti sau chec si lipiti-le cu crema de cap. Puneti bufnita pe niste sticksuri, ca sa astepte linistita venirea serii, lipiti-i ochii cu crema (peste rondelele de ciocolata alba lipiti 2 rondele de ciocolata amaruie sau doua bomboane de ciocolata) si ornati-i hainuta si urechile cu cateva picatele, caci sunt la moda in acest sezon.

    Le obtineti amestecand cate putin din cele doua sortimente de ciocolata topita. Ciocul si ghearele se pot face din bucatele de mar sau para. Nu uitati retusul final: doua picatele albe de intelepciune pe ochisorii care vad dincolo de intuneric.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint