Ingrediente:
- 400g aluat foitaj
- 100g stafide
- 80g unt
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 galbenus ou
Pentru inceput, cel putin o ora, punem stafidele in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) dupa care se scurg si se usuca. Se scoate aluatul si se lasa la decongelat. Pe urma punem untul la topit si il lasam sa se raceasca. Zaharul vanilat se amesteca cu zaharul. Luam aluatul decongelat si il intindem si il indreptam cu sucitorul iar dupa aceea se unge cu untul. Presari stafidele si zaharul si presam putin. Totul se face un sul strans si se taie felii de circa 2-3 cm latime. Intr-o tava tapetata cu hartie se pun feliile obtinute, dupa care se ung cu galbenus de ou. In cuptorul preincalzit la 200 grade C, se introduc si se coc timp de 30-40 minute pana se rumenesc frumos. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu