Cum se face pizza paesana, reteta culinara pentru pizza paesana
Ingrediente:
Pentru aluat
250 g faina, jumatate cub (20 g) drojdie, 1 lingurita zahar, 1/4 lingurita sare, 2 linguri ulei de masline, circa 170 ml apa calduta, 1 lingura ulei pentru tava
Pentru umplutura
2 ardei grasi, 3 linguri boabe de porumb dulce din conserva, 50 g ciuperci felii, conservate in saramura, 1 ceapa, 2-3 linguri bulion, 300 g carnat afumat, 300 g mozzarella, 1 lingura verdeata tocata, 4 rosii
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia si zaharul in putina apa calduta. O lasi sa creasca la cald, timp de 15 minute, apoi amesteci maiaua cu faina cernuta, uleiul si sarea si framanti aluatul. Il lasi sa creasca la cald, pentru 1/4 ora.
Cureti ardeii si ceapa si le speli. Tai carnatii rondele, ceapa si ardeii julien. Scurgi boabele de porumb din conserva. Speli rosiile si le tai in rondele subtiri. Intinzi aluatul in strat subtire, uniform, intr-o tava cu diametrul de aproximativ 35 de cm, in prealabil unsa cu ulei.
Stropesti aluatul din tava cu putin bulion diluat cu apa, il intepi din loc in loc si asezi deasupra legumele, porumbul si carnatii. Le stropesti cu bulionul diluat ramas, razid easupra mozarella si presari verdeata.
Coci pizza 20-25 de minute, in cuptorul cald, la foc mediu. O aduci la masa impreuna cu ketchup.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu