.

Prajitura in 3 culori

Posted on
  • marți, 1 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face prajitura in 3 culori, reteta culinara pentru prajitura in 3 culori


    Ingrediente:


    Pentru blat

    200 g zahar tos, 100 g margarina, 150 g faina, 8 galbenusuri, 4 albusuri, 2 linguri zeama de lamaie, 4 linguri cacao

    Pentru crema si decor

    5 galbenusuri, 5 linguri zahar, 175 ml lapte dulce pasteurizat, 20 g gelatina, 400 ml frisca lichida, 2 linguri zeama de lamaie, cateva picaturi de colorant rosu, 1 plic de gelatina rosie pentru tort, 150 g fructe de sezon

    Mod de preparare:

    Pentru blat, bati albusurile spuma tare impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Freci spuma margarina cu galbenusurile, apoi adaugi faina cernuta impreuna cu praful de cacao si, la sfarsit, incorporezi spuma de albusuri.

    Torni compozitia intr-o tava cu dimensiunile aproximativ 30x40 cm, tapetata cu hartie de copt. Coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 35 de minute.

    Pentru crema, dizolvi gelatina in 50 ml apa rece. Mixezi la bain-marie galbenusurile, zaharul si laptele, pana se ingroasa crema. Adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Dupa ce crema se raceste, incorporezi zeama de lamaie, frisca batuta si colorantul alimentar.

    Tai blatul in doua foi orizontale. Pui o foaie in tava, torni crema si acoperi cu a doua foaie. Asezi deasupra bucati de fructe si le acoperi cu gelatina rosie pentru tort, preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Portionezi prajitura dupa ce ai pastrat-o la rece pentru cel putin 3 ore.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint