.

Placinta bulgareasca

Posted on
  • marți, 1 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face placinta bulgareasca, reteta culinara pentru placinta bulgareasca


    Ingrediente: 

    1/2 kg faina, 1 kg telemea, circa 600 ml apa calduta, 3-4 oua, 1-2 linguri ulei, 200 ml lapte

    Mod de preparare:

    Maruntesti branza si oa amesteci cu 2-3 oua. Cerni faina intr-un castron si torni cate putina apa calduta, in timp ce framanti pana obtii un aluat potrivit de tare pentru a fi intins sub forma de foi.

    Imparti in trei aluatul si compozitia cu branza. Modelezi aluatul sub forma de sfere; le intinzi pe rand sub forma de foi dreptunghiulare, subtiri ca panza, cu sucitorul, pe masa presarata cu faina.

    Intinzi pe fiecare foaie compozitie si rulezi din ambele margini catre centru, pana cand rulourile se intalnesc. Asezi acest rulou in mijlocul unei tavi de 35 cm si pe urmatoarele doua in jurul lui, rezultand astfel o spirala.

    Stropesti uniform cu ulei, apoi torni oul ramas, batut cu laptele. Coci aproximativ o jumatate de ora, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint