Cum se face placinta cu dovleac, reteta culinara pentru placinta cu dovleac
Ingrediente:
1 kg dovleac bine copt, 2 linguri pesmet, 100 ml ulei, 200 ml apa, 400-500 g faina, 200 g stafide, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 2-3 linguri zahar, sare
Mod de preparare:
Din faina, sare si ulei framantati un aluat pe care impariti-l in doua. Intindeti o foaie si puneti-o intr-o tava unsa si tapetata. Peste foaie puneti umplutura de dovleac preparata astfel: curatati dovleacul de coaja si radeti miezul pe razatoarea mare.
Amestecati-l apoi cu stafidele, zaharul, scortisoara si pesmetul. Peste aceasta umplutura puneti a doua foaie de aluat, pe care intepati-o cu o furculita, din loc in loc. Puneti tava la cuptor si lasati focul potrivit pana se rumeneste placinta uniform.
Placinta cu dovleac
Posted on joi, 10 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Placinte
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Placinte
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu