.

Placinta cu dovleac

Posted on
  • joi, 10 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face placinta cu dovleac, reteta culinara pentru placinta cu dovleac


    Ingrediente:

    1 kg dovleac bine copt, 2 linguri pesmet, 100 ml ulei, 200 ml apa, 400-500 g faina, 200 g stafide, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 2-3 linguri zahar, sare

    Mod de preparare:

    Din faina, sare si ulei framantati un aluat pe care impariti-l in doua. Intindeti o foaie si puneti-o intr-o tava unsa si tapetata. Peste foaie puneti umplutura de dovleac preparata astfel: curatati dovleacul de coaja si radeti miezul pe razatoarea mare.

    Amestecati-l apoi cu stafidele, zaharul, scortisoara si pesmetul. Peste aceasta umplutura puneti a doua foaie de aluat, pe care intepati-o cu o furculita, din loc in loc. Puneti tava la cuptor si lasati focul potrivit pana se rumeneste placinta uniform.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint