Cum se face prajitura cu branza, nuci si struguri, reteta culinara pentru prajitura cu branza, nuci si struguri
Ingrediente:
500 g biscuiti din ovaz sau amaretto, 300 g unt, 1 lamaie, 2 linguri zahar vanilat, 800 g branza mascarpone, 200 g branza de vaci dulce, 3 foi de gelatina, 250 g zahar tos, 1 kg struguri, 5 linguri miere, 1 lingura rom, 150 g nuci macinate
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii marunt. Amestecati pesmetul fin obtinut cu untul topit, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Din amestecul obtinut intinde o foaie intr-o tava de aragaz, unsa si tapetata.
Coaceti foaia la foc potrivit 20-25 de minute, apoi lasati-o la racit. Inmuiati gelatina in 2 linguri apa rece, apoi incalziti apa cand gelatina se dizolva. Amestecati-o cu zaharul, branza de vaci sfaramata, mascarpone si boabele de struguri, spalate si scurse de apa.
Turnati amestecul omogenizat peste foaia de biscuiti, dupa ce s-a racit. Nivelati amestecul si puneti tava la frigider pentru 2 ore cel putin. Inainte de servire, amestecati mierea cu romul si turnati amestcul peste prajitura scoasa din frigider.
Deasupra presarati nuca macinata in strat uniform. Puteti orna cu miez intreg de nuci, fiert in miere.
Prajitura cu branza, nuci si struguri
Etichete:
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu