Cum se face pui cu lamaie, reteta culinara pentru pui cu lamaie
Ingrediente:
6 pulpe de pui de 250 g, 3 linguri ace de rozmaring, 2 catei de usturoi, 4 lamai, 6 linguri de masline, sare, piper, 150 g ceapa, 200 ml supa de pasare
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui si se sterg; se taie in doua, pe articulatie. Se toaca acele de rozmarin si usturoiul si se amesteca. Se ridica putin pielea de pe pulpe si se strecoara dedesubt amestecul aromat. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge; se rade coaja de la o lamaie si se stoarce sucul de la doua. Se amesteca 8 linguri de suc de lamaie cu ulei, sare si piper. Se toarna peste pulpele de pui si se dau la frigider; se lasa sa se marineze 3 ore.
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata ceapa si 2 lamai se taie felii subtiri. Se asaza pulpele de pui cu tot cu marinata intr-o tava adanca; se condimenteaza cu sare si piper. Se repartizeaza intre ele ceapa si felii de lamaie. Se coace totul la cuptor 20 de minute. Se toarna supa si se mai coace timp de 30 de minute. Se serveste cu sos de iaurt si paine bagheta calda.
Pui cu lamaie
Posted on joi, 3 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Fripturi,
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu