Cum se face pui glazurat cu miere, reteta culinara pentru pui glazurat cu miere
Ingrediente:
4 fileuri de piept de pui de 175 g, 2 linguri ulei, sare, piper, 2 catei de usturoi, 1 ceapa frantuzeasca, 1/2 lamaie, 4 fire tarhon sau patrunjel, 4 linguri miere
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se spala carnea, se sterge si se prajeste de jur-imprejur intr-o tigaie, in ulei incins; se sareaza si se pipereaza. Se asaza intr-o forma de sufleu.
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge, se rade coaja si se stoarce sucul. Se rup frunzulitele de tarhon, se pune deoparte o lingura, iar restul se toaca marunt. Se amesteca impreuna cu miere, suc si coaja rasa de lamaie, ceapa si usturoiul.
Se ung bucatile de carne cu marinata de miere si se coc la cuptor timp de 20 de minute, timp in care se stropesc cu marinata. Se toaca tarhonul pus deoparte si se presara pe bucatile de carne chiar inainte de servire. Se ofera alaturi o garnitura de orez sau crochete de cartofi.
Pui glazurat cu miere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu