.

Pui cu masline si cartofi

Posted on
  • joi, 3 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face pui cu masline si cartofi, reteta culinara pentru pui cu masline si cartofi


    Ingrediente:

    1 pui mare (cca 1,4 kg), 5 catei de usturoi, sare, piper, 8 foi de dafin, 6 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb sec, 600 g cartofi rosii mici, 80 g masline verzi fara samburi

    Mod de preparare:

    Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se piseaza usturoiul. Puiul se freaca pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper si se umple cu 2 catei de usturoi si 4 foi de dafin.

    Se asaza puiul intr-o tava sau intr-o forma de sufleu; se unge cu 2 linguri ulei si se toarna vinul; se coace la cuptor 30 de minute.

    Se decojesc cartofii, se spala si se taie jumatati pe lung. Se scoate tava din cuptor. Se asaza de jur-imprejurul puiului cartofii, 3 catei de usturoi, 4 linguri foi de dafin si maslinele. Se sareaza si se pipereaza; se mai coace 40 de minute si se serveste direct din tava.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint