Cum se face pui cu masline si cartofi, reteta culinara pentru pui cu masline si cartofi
Ingrediente:
1 pui mare (cca 1,4 kg), 5 catei de usturoi, sare, piper, 8 foi de dafin, 6 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb sec, 600 g cartofi rosii mici, 80 g masline verzi fara samburi
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se piseaza usturoiul. Puiul se freaca pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper si se umple cu 2 catei de usturoi si 4 foi de dafin.
Se asaza puiul intr-o tava sau intr-o forma de sufleu; se unge cu 2 linguri ulei si se toarna vinul; se coace la cuptor 30 de minute.
Se decojesc cartofii, se spala si se taie jumatati pe lung. Se scoate tava din cuptor. Se asaza de jur-imprejurul puiului cartofii, 3 catei de usturoi, 4 linguri foi de dafin si maslinele. Se sareaza si se pipereaza; se mai coace 40 de minute si se serveste direct din tava.
Pui cu masline si cartofi
Posted on joi, 3 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Fripturi,
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu