Cum se face supa de castane, reteta culinara pentru supa de castane
Ingrediente:
2 cepe, 200 g radacina de telina, 1 radacina de patrunjel, 1 catel de usturoi, 1 lingura unt, 200 g castane, 600 ml supa, 350 ml smantana, 4 linguri coniac, sare, piper si nucsoara, 2 felii de paine alba, 1 lingura ulei de masline incins, 4 felii de sunca afumata.
Mod de preparare:
Se curata 2 cepe, 200 g radacina de telina, 1 radacina de patrunjel si 1 catel de usturoi; se taie marunt. Se calesc cca 5 minute, in 1 lingura unt. Se adauga 200 g castane (impachetate sub vid) si 600 ml supa; se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 de minute.
Se scot 4 castane, iar supa se paseaza; se aduna 350 ml smantana si 4 linguri coniacl se da in clocot, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se taie cubulete 2 felii de paine alba si se prajesc in 1 lingura ulei de masline incins. Supa se repartizeaza in cesti si se orneaza cu restul de castane, 4 felii de sunca afumata si crutoane. Se poate repartiza tarhon verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu