Ingrediente:
- 1 kg mere
- 1 lingura stafide inmuiate in rom
- 500 g faina
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 200 g zahar
- 25 g drojdie
- 1 lingurita zahar vanilat
- 20 g coaja rasa de lamaie
- 10 g scortisoara
- un varf de cutit sare
Dizolvati drojdia in lapte cald, apoi adaugati faina, oua, 100 g zahar, sare, coaja de lamaie si zahar vanilat. Framantati un aluat si lasati-l la crescut la foc cald. Curatati merele de coaja si seminte, radeti-le, amestecati-le cu restul de zahar si coaja de lamaie. Intindeti 3 foi din aluat, puneti deasupra lor mere rase, amestecate cu stafide si scortisoara si rulati aluatul strans. Puneti rulourile intr-o tava unsa cu unt si coaceti-le in cuptor, la inceput la foc iute, apoi la foc mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu