Ingrediente:
- 5 bucati ficat de pasre (de preferat curcan)
- 600 g pulpa de vitel
- 6 felii de bacon
- 100 g unt
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 cartofi
- piper, boia, sare
- 150 ml ulei
Tai pulpa cu un cutit ascutit, astfel incat sa obtii o bucata cat mai mare. O ambalezi intr-o folie alimentara si o bati usor cu ciocanul pentru snitele. Inabusi ficateii in 30 g unt topit. Presari bucata de carne cu sare si piper, asezi frunzele de patrunjel, si, pe latura mai lunga ficateii. Rulezi strans, apoi imbraci ruloul in felii lungi de bacon. Legi rulourile cu sfoara sau le prinzi cu scobitori, ca sa nu se desfaca ruloul. Calesti rulada in restul de unt topit, apoi o asezi intr-o tava, o ungi cu unt si o coci timp de 30 de minute. Pentru garnitura, fierbi cartofii fara sa-i cureti de coaja. Ii decojesti si ii tai in sferturi, pe lungime. Dupa ce i-ai presarat cu sare si boia, ii prajesti in ulei. Servesti rulada si cartofii alturi de un vin roze.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu