Cum se face salata de dovleac, reteta culinara pentru salata de dovleac
Ingrediente:
300 g cuscus, sare, piper, 400 g pulpa de dovleac, 50 g caise uscate, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 3 bucati muschi de miel 200 de g, 6 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte de coriandru, 1 lingurita chimen macinat, 1 ardei iute uscat si macinat, 200 g mazare congelata, 1 lingura otet de vin alb
Mod de preparare:
Se asaza cuscusul intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece; se asaza intr-un castron. Se opareste cu 400 ml apa clocotita cu sare; se lasa sa se umfle cca 10 minute. Se taie cuburi pulpa de dovleac si se taie fasii caisele uscate. Se toaca ceapa si usturoiul.
Se incinge cuptorul la 80 de grade Celsius. Se sterge carnea, se sareaza si se pipereaza. Se prajeste in 3 linguri de ulei incinsl se infasoara in folie de aluminiu si se coace la cuptor cca 20 de miute. Se calesc ceapa, usturoiul si mirodeniile. Se toarna 250 ml apa si se fierbe 8 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierbe 7 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se scoate carnea din cuptor si se taie felii. Se scurge cuscusul si se amesteca toate 3 linguri ulei si otet; se sareaza si se pipereaza.
Salata de dovleac
Etichete:
Salate cu carne,
Salate de legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu