Cum se face tarta cu spanac si porumb, reteta culinara pentru tarta cu spanac si porumb
Ingrediente:
200 g boabe de porumb (din conserva), 250 g faina, 155 g unt moale, 400 g spanac, sare, piper, ceapa, 2 catei de usturoi, 350 ml smantana, 2 oua, nucsoara, 150 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se paseaza boabele de porumb. Se framanta un aluat din faina, 125 g unt si porumb; se intinde din el o foaie si se asaza intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm unsa; se ridica o margine inalta. Se acopera si se da la frigider 30 de minute.
Se ingince cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata spanacul si se opareste in apa clocotita cu sare. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca usturoiul si ceapa si se calesc in 30 g unt incis; se scot si se amesteca intr-un castron cu spanac, smantana, oua, sare, piper si nucsoara. Se asaza in forma, se presara cascavalul ras si se coace 40 de minute.
Timp de preparare: 30 de minute
La frigider: 30 de minute
Coacere: 40 de minute
Calorii: 315 calorii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu