Cum se face salata de linte cu dovleac, reteta culinara pentru salata de linte cu dovleac
Ingrediente:
400 g linte bruna, sare, piper, 800 g dovleac, 2 catei de usturoi, 6 linguri ulei de masline, 1 legatura ruccola, 2 linguri otet de mere, 1 lingurita otet balsamic, 150 g feta de vaca sau capra
Mod de preparare:
Se inmoaie lintea intr-o cantitate mare de apa cu sare 20-30 de minute. Se lasa sa se scurga. Se curata dovleacul, iar pulpa se taie cuburi. Apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 minute pana se inmoaie si se lasa sa se scurga.
Se toaca usturoiul, apoi se amesteca impreuna cu sare, piper si 2 linguri ulei de masline; se ung cuburile de dovleac cu acest amestecl se prajesc apoi intr-o tigaie de teflon, adaugandu-se eventual putin ulei de masline.
Se curata ruccola si se taie bucati. Se amesteca uleiul ramas cu otet de mere si otet balsamic. Dovleacul, ruccola si lintea se amesteca impreuna cu acest dressing. Se condimenteaza o data salata cu sare si piper, dupa gust, apoi se repartizeaza pe farfurii. Se presara deasupra branza sfaramata cu furculita.
Salata de linte cu dovleac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu