Cum se face salata de ridacchio cu pere, reteta culinara pentru salata de ridacchio cu pere
Ingrediente:
2 capatani mici de radicchio, 1 mana nasturei, 2 pere, 4 linguri ulei de nuci, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper, 150 g alune
Mod de preparare:
Se desprind frunzele de radicchio de pe cotor si se spala; se taie bucati. Se spala perele, se taie sferturi si se curata de cotoare; pulpa se taie felii.
Se prepara dressingul; se amesteca uleiul cu suc de lamaie, sare si piper. Se asaza pe farfurii radicchio, nasturei si felii de pere; se toarna dressingul. Se presara alunele tocate, eventual si putin piper proaspat rasnit.
Sfatul nostru:
In natura, nastureii cresc in aproprierea apelor curgatoare. Trebuie folositi cat sunt foarte proaspeti, deoarece isi pierd foarte rapid aroma iute, asemanatoare cu cea de ridiche. Nu se consuma uscati. Se pot folosi si pentru condimnetarea unei paste de branza sau a unei supe. Insa, daca aveti probleme de stomac si intestin, mai bine renuntati la consumul acestor frunzulite.
Salata de ridacchio cu pere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu