.

Tort zmeurica

Posted on
  • miercuri, 2 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tort zmeurica, reteta culinara pentru tort zmeurica


    Ingrediente:


    Pentru blat

    5 oua, 180 g zahar, 5 linguri faina, 1 1/2 lingurite praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura margarina pentru forma

    Pentru crema

    750 ml lapte, 250 g zahar, 7 oua, 100 g faina, 100 g unt, 2 lingurite de zahar vanilat, 300-400 g zmeura, 100 g ciocolata neagra

    Pentru decor

    100 g ciocolata neagra, 1 lingurita esenta de rom, 3 linguri frisca lichida, 50 g unt, zmeura pentru ornat


    Mod de preparare:

    Pentru blat, freci spuma galbenusurile cu 1/2 din zahar si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul. Bati albusurile spuma tare cu zaharul ramas. In bezeaua obtinuta, incorporezi crema de galbenusuri si faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus.

    Ungi forma detasabila de tort cu margarina, tapetezi baza cu hartie de copt si torni compozitia. O coci in cuptorul preincalzit, la foc mediu (175-180 grade Celsius), circa jumatate de ora. Tai blatul in doua foi orizontale.

    Pentru crema, bati spuma ouale impreuna cu zaharul si vanilia, apoi le amesteci cu faina. Torni fir subtire laptele fierbinte amestecand incontinuu. Fierbi la foc mic compozitia rezultata, mixand energic pana se ingroasa crema.

    Iei vasul de pe foc si continui sa amesteci pana se racoreste, apoi adaugi untul taiat cubulete. In 1/3 din crema adaugi ciocolata rasa, iar in restul de crema incorporezi 1/2 din zmeura.

    Asezi un blat pe platou, il insiropezi, il ungi cu 1/2 din crema roz si presari uniform fructele ramase. Suprapui al doilea blat, il insiropezi si intizi crema de ciocolata. Cu crema ramasa ungi marginile tortului. Il pastrezi la rece 2 ore.

    Topesti la bain-marie ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida. Adaugi esenta de rom si untul. Cu crema obtinuta, decorezi tortul dupa imaginatie. Daca doriti puteti realiza frunze de ciocolata, punand un strat fin pe o frunza si, dupa racire, le indepartati, astfel rezultand frunze de ciocolata.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint