Ingrediente:
- 1 ou
- 125 g unt
- 280 g faina
- 1 pliculet cu praf de copt
- 100 g zahar
- 1 lingura cu cacao
- 100 g cicolata cu lapte
- 250 ml lapte batut
- 200 g ciocolata cu lapte
- 1 lingurita cu esenta de rom
- 2 linguri cu frisca lichida
Rupe ciocolata in bucati si zdrobeste-o cu sucitorul sau intr-o piulita. Cerne faina si adauga ciocolata zdrobita, cacaua si praful de copt. Separat, bate oul, adauga zaharul, untul mai moale, lasat in prealabil la temperatura camerei, si laptele batut. Amesteca bine.
Incorporeaza amestecul de faina in cel de ou si zahar si omogenizeaza. Asaza in fiecare forma de briosa cate o hartiuta de copt si toarna cu grija aluatul putin peste jumatatea formei (trebuie sa lasi loc, pentru ca briosele cresc destul de mult.
Pune tava la cuptorul incins pentru 20-25 de minute, scoate-o si lasa briosele in forme alte cinci minute. Abia apoi pune-le pe un gratar, pentru a se racori. Topeste la baie de aburi ciocolata pentru sos si adauga doua linguri cu frisca lichida si o lingurita cu esenta de rom. Amesteca usor si ia de pe foc. Stropeste briosele cu mult si savureaza-le cu prietenii.
2 comentarii:
Craciun fericit ♥
La fel si tie Emily! Sa ai parte de un Craciun fericit alaturi de cei dragi.
Trimiteți un comentariu