.

Caponata siciliana

Posted on
  • sâmbătă, 3 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face caponata siciliana, reteta culinara pentru caponata siciliana


    Ingrediente:

    1 vanata
    1 dovlecel
    1 ardei capia
    1 gogosar rosu
    1 gogosar verde
    1 ardei galben
    150 g rosii
    30 g capere
    100 g masline verzi
    1 capatana usturoi
    1 ceapa
    150 g paine pe vatra
    40 ml ulei de masline
    1 legatura menta
    1 legatura busuioc
    sare dupa gust
    piper dupa gust

    Mod de preparare:

    Incingi in tigaie un strop de ulei de masline. Cureti si speli legumele, le tai cubulete de marime medie (ardeii) si cubulete mai mari (restul). Ceapa o tai rondele, o pui in ulei sa se inmoaie. Adaugi usturoiul, apoi ardeiul. Dupa un timp, adaugi dovleceii. Mai lasi cateva minute si adaugi vinetele, apoi rosiile. La sfarsit, adaugi caperele, maslinele, busuiocul si menta. E o reteta siciliana si o gatesti la foc moderat, apoi o servesti cu paine prajita cu ulei de masline.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint