Cum se face caponata siciliana, reteta culinara pentru caponata siciliana
Ingrediente:
1 vanata
1 dovlecel
1 ardei capia
1 gogosar rosu
1 gogosar verde
1 ardei galben
150 g rosii
30 g capere
100 g masline verzi
1 capatana usturoi
1 ceapa
150 g paine pe vatra
40 ml ulei de masline
1 legatura menta
1 legatura busuioc
sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de preparare:
Incingi in tigaie un strop de ulei de masline. Cureti si speli legumele, le tai cubulete de marime medie (ardeii) si cubulete mai mari (restul). Ceapa o tai rondele, o pui in ulei sa se inmoaie. Adaugi usturoiul, apoi ardeiul. Dupa un timp, adaugi dovleceii. Mai lasi cateva minute si adaugi vinetele, apoi rosiile. La sfarsit, adaugi caperele, maslinele, busuiocul si menta. E o reteta siciliana si o gatesti la foc moderat, apoi o servesti cu paine prajita cu ulei de masline.
Caponata siciliana
Posted on sâmbătă, 3 decembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu