Ingrediente:
- 400 g carne tocata d epui
- 2 oua
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 1-2 cepe
- 2 linguri orez
- 1 telina radacina + frunze
- 250 ml smantana
- 600 ml bors
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare
- piper negru macinat
- 2 lingurite ulei Unisol
- 3 l de apa calduta
Carnea tocata o amesteci cu ceapa tocata, cu orezul spalat bine si cu patrunjelul taiat marunt. Condimentezi cu sare si piper si amesteci bine compozitia, impreuna cu un ou. Separat, speli si cureti legumele, le tai cubulete si le calesti in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie usor. Adaugi apa calduta si lasi legumele sa fiarba. Cand incepe ciorba sa clocoteasca, adaugi perisoarele si le lasi sa fiarba la foc mediu. Iei spuma, daca este nevoie si acoperi oala cu un capac. Intr-un ibric, strecori borsul si apoi il dai in cateva clocote. Torni borsul in ciorba si dupa ce a dat in fiert, bati oul si il torni in zeama, apoi opresti focul, pui smantana, amesteci si presari leustean verde tocat marunt. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu