.

Ciorba de perisoare cu smantana

Posted on
  • luni, 26 decembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face ciorba de perisoare cu smantana, reteta culinara pentru ciorba de perisoare cu smantana


    Ingrediente:
    • 400 g carne tocata d epui
    • 2 oua
    • 2 morcovi
    • 2 ardei
    • 1-2 cepe
    • 2 linguri orez
    • 1 telina radacina + frunze
    • 250 ml smantana
    • 600 ml bors
    • 1 legatura patrunjel
    • 1 legatura leustean
    • sare
    • piper negru macinat
    • 2 lingurite ulei Unisol
    • 3 l de apa calduta
    Mod de preparare:

    Carnea tocata o amesteci cu ceapa tocata, cu orezul spalat bine si cu patrunjelul taiat marunt. Condimentezi cu sare si piper si amesteci bine compozitia, impreuna cu un ou. Separat, speli si cureti legumele, le tai cubulete si le calesti in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie usor. Adaugi apa calduta si lasi legumele sa fiarba. Cand incepe ciorba sa clocoteasca, adaugi perisoarele si le lasi sa fiarba la foc mediu. Iei spuma, daca este nevoie si acoperi oala cu un capac. Intr-un ibric, strecori borsul si apoi il dai in cateva clocote. Torni borsul in ciorba si dupa ce a dat in fiert, bati oul si il torni in zeama, apoi opresti focul, pui smantana, amesteci si presari leustean verde tocat marunt. Pofta buna!

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint