Ingrediente:
Pentru aluat
- 15 g drojdie
- 125 ml lapte dulce
- 1 galbenus, 1 praf de sare
- 1 lingurita zahar
- 30 g unt sau margarina
- faina cat cuprinde
- 1 bucata varza murata mica
- 3 bucati carnati afumati
- 1 praz mic
- 1 morcov fiert
- 1 lingura marar tocat
- 1 cutie mica ciuperci
- 3 oua, 2 linguri smantana
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
Freci drojdia cu zaharul, cu 2 lingurita de faina si cu 2 linguri de lapte caldut. Lasi amestecul la dospit. Apoi, amesteci maiaua cu restul ingredientelor pentru aluat si framanti bine. Il lasi la crescut timp de 30 de minute. Pentru umplutura, tai varza fideluta, o speli si o calesti impreuna cu prazul taiat marunt si cu ciupercile in uleiul bine incins.
Condimentezi cu marar, sare, piper si lasi sa se raceasca. Apoi, adaugi smantana si doua oua batute. Intinzi foaia si tapetezi cu ea o forma de placinta rotunda. Presari pesmetul si pui felii de morcovi la margine, torni jumatate din amestecul de varza, asezi bucatile de carnati afumati si pui restul de varza.
Introduci placinta in cuptor si o coci circa 50 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, ungi placinta cu oul batut. Poti servi placinta calda, taiata in felii ca tortul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu