.

Tort de ciocolata

Cum se face tort de ciocolata, reteta culinara pentru tort de ciocolata


Ingrediente:

Pentru blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
Pentru crema
  • 250 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de vanilie sau de rom
Pentru glazura
  • 100 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 20 g unt
Mod de preparare:

Pregatim blatul: Separi albusuruile de galbenusuri si freci galbenusurile, adaugand pe rand, cate o lingura de cacao. Dupa ce ai pus toata cacaua, adaugi treptat si faina amestecata cu praful de copt. Bati albusurile spuma cu zaharul si amesteci compozitia cu cea de galbenusuri. Dupa ce s-a omogenizat, torni compozitia in forma de tort in care s-a pus hartie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coci 25-30 de minute.

Pregatim crema: Rupi ciocolata in bucatele si o amesteci cu cele 2 linguri de cacao si cu cele 5 linguri de apa, apoi pui pe foc sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa. Amesteci galbenusurile cu 100 g zahar si le fierbi pe baie de abur, pana se ingroasa. Amesteci apoi cu crema de cacao si o lasi la racit. In acest timp, freci untul spuma si il amesteci cu crema racita.

Pregatim glazura: Amesteci intr-un vas pe foc mic, cacaua, zaharul si laptele. lasi sa dea cateva clocote. Cand s-a legat, adaugi untul.

Acum asamblam tortul. Tai blatul 3 parti, pui crema intre blaturi, iar deasupra, peste cea de-a treia foaie de blat, torni glazura calda si imbraci tortul in glazura. Cand s-a racit glazura, razi ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint