.

Lazy cake

Posted on
  • luni, 26 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face lazy cake, reteta culinara pentru lazy cake


    Ingrediente:

    Pentru blat
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    Pentru umplutura
    • 1 plic crema pentru prajituri (de lamaie)
    • 300 ml lapte rece
    • 3 linguri zahar pudra
    Pentru sirop
    • zeama de compot de pere
    • ananas sau ceea ce va place
    Pentru topping
    • 50 ml lapte
    • 8 patratele de ciocolata de menaj
    • 1 mana de alune sfaramate grosier.
    Mod de preparare: 

    Bati spuma albusurile si separat freci bine 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. Incorporezi apoi faina si la urma albusurile batute spuma tare. Pui compozitia rezultata intr-o forma de tort cu inel detasabil si o dai la cuptorul incins in prealabil, pentru 35-40 minute. Faci testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit, scoti blatul din forma si il lasi sa se raceasca de tot, pe un gratar. Pentru crema procedezi conform instructiunilor de pe ambalajul plicului de crema. Cand blatul s-a racit complet, il tai in doua si il insiropezi cu zeama de compot. Dupa care il umpli cu crema rece. Pregatesti toppingul: pui pe baie de aburi laptele cu ciocolata si lasi ca ciocolata sa se topeasca. Torni compozitia peste prajitura, lasand-o sa curga putin peste margini. Deasupra pui alune tocate grosier sau nuci sau migdale.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint