Ingrediente:
Pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1 plic crema pentru prajituri (de lamaie)
- 300 ml lapte rece
- 3 linguri zahar pudra
- zeama de compot de pere
- ananas sau ceea ce va place
- 50 ml lapte
- 8 patratele de ciocolata de menaj
- 1 mana de alune sfaramate grosier.
Bati spuma albusurile si separat freci bine 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. Incorporezi apoi faina si la urma albusurile batute spuma tare. Pui compozitia rezultata intr-o forma de tort cu inel detasabil si o dai la cuptorul incins in prealabil, pentru 35-40 minute. Faci testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit, scoti blatul din forma si il lasi sa se raceasca de tot, pe un gratar. Pentru crema procedezi conform instructiunilor de pe ambalajul plicului de crema. Cand blatul s-a racit complet, il tai in doua si il insiropezi cu zeama de compot. Dupa care il umpli cu crema rece. Pregatesti toppingul: pui pe baie de aburi laptele cu ciocolata si lasi ca ciocolata sa se topeasca. Torni compozitia peste prajitura, lasand-o sa curga putin peste margini. Deasupra pui alune tocate grosier sau nuci sau migdale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu