Ingrediente:
- 11 mere potrivite
- 200 g nuci taiate
- 150 g zahar
- scortisoara
- 60 g margarina
- 100 g zahar
- 50 ml frisca lichida (vegetala)
- 50 g ciocolata menaj (fara lapte, topita)
Speli merele si, incepand de la partea cu codita, le scobesti interiorul, indepartandu-le cotorul si lasand un perete gros de cel putin 1-1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara. Pui nuci in fiecare mar si mai presari putin zahar. Asezi merele intr-o tava si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Intre timp, pregatesti caramelul. Pui zaharul intr-o craticioara si il tii pe foc ca sa se topeasca, pana capata o culoare aurie. Torni frisca, amesteci pana se incorporeaza si lasi sa dea in cateva clocote, apoi adaugi ciocolata de menaj. Adaugi cu grija margarina si amesteci pana se topeste si aceasta, apoi stingi focul. Dupa ce ai scos merele din cuptor, torni sosul caramel pe fiecare, le laasi sa se raceasca si le servesti. Pentru a fi mai deosebite, infingi in mere betisoare folosite pentru frigarui.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu