Ingrediente:
- 2 cutii almette natur (de cate 150 g)
- 4 oua
- 200 ml apa minerala
- 300 g faina
- Sare
- 100 g ciuperci maro
- 2 cepe
- 50 g slanina
- 20 g unt
- 400 g filet vita
- Piper proaspat macinat
- 200 g rinderbruhe( ce imi pare a fi supa de vita, gen zeama)
- 2 linguri Ulei de floarea soarelui
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Amestecam 1 cutie almette cu oua si apa,
faina si un pic de sare. Totul se omogenizeaza intr-un aluat.
Ciupercile se curata si se taie in patru bucati.
Cepele se curata si se taie in felii subtiri. Ceapa, slanina si untul se rumenesc
in tigaie. Filet-ul de vita se taie in benzi, se condimenteaza cu sare si piper, iar impreuna cu ciupercile se arunca in tigaie. Se lasa 2-3 minute, apoi se
adauga bulionul de vita( rinderbruhe) si cutia de almette ramasa. Jumatate din cantitatea de aluat se pune
in tigaie cu 1 lingura de ulei, iar cu 2 furculite se taie in bucati mici. La
fel se procedeaza si cu cealalta jumatate de aluat. Clatitele impreuna cu filet-ul de vita se servesc cu patrunjel presarat
pe ele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu