Ingrediente:
- 1 cana cu orez
- 2 cani si jumatate cu apa
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 roisii medii mai moi sau 1 conserva cu rosii decojite bucati
- sare, piper, un cub de concentrat de legume
- 1 legatura de patrunjel verde
- 4 linguri cu ulei pentru prajit
Pune orezul la inmuiat in apa cam cu zece minute inainte sa te apuci de gatit. Astfel, vei scapa de mare parte din amidonul pe care il contine. Scurge orezul si lasa-l sa se zvante. CUrata ceapa, ardeii grasi si crengutele de patrunjel. Spala-le si toaca-le astfel: ceapa - solzisori, ardeii grasi - in cuburi cu latura cam de 1 cm, iar patrunjelul fin. Daca nu folosesti rosii decojite si tocate de la conserva, opareste rosiile proaspete, ca sa le poti decoji mai usor, apoi toaca-le. Incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca sau un wok si pune ceapa la calit la foc mediu. Cand a devenit translucida, adauga ardeii grasi si lasa pe foc doua minute. Adauga rosiile tocate si concentratul de legume si fierbe totul 2-3 minute. Adauga orezul si amesteca bine. Prajeste-l cam doua minute in sosul de rosii inainte sa adaugi apa. Toarna apa in transa, cate o cana, adauga sarea si piperul si lasa orezul la fiert, la foc mic, cam 20 de minute. Nu uita sa amesteci des - altfel, se prinde de tigaie si apa tot nu scade! Adauga patrunjelul tocat peste pilaf si amesteca. Astfel, aroma zarzavatului se va pastra. Il poti consuma cald sau rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu