Ingrediente:
- 1 vanata mare
- 200 g carne tocata
- 1 ceapa
- 3 rosii
- sare
- piper
- ulei
- sos bechamel
- 50 g cascaval
Tai vanata in doua pe lungime si o lasi 30 de minute in apa sarata pentru a nu fi amara. Scoti vanata din apa, o stergi si o pui la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Asezi vanata intr-o tava si apesi miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este necesar ca tava sa fie unsa cu ulei. Pentru umplutura, toci ceapa marunt si o inabusi in 3 linguri de ulei si 3 linguri de apa. Adaugi carnea si o lasi pana i se schimba culoarea, amestecand continuu. Torni 100 ml de apa fierbinte, acoperi vasul si lasi sa fiarba pana ce scade apa si carnea este bine facuta. Pui rosiile, decojite si date pe razatoare, sare si piper. Mai lasi 5-6 minute si opresti focul. Umpli jumatatile de vinete cu amestecul de carne, pui deasupra 2-3 linguri cu sos bechamel si acoperi totul cu un strat de cascaval ras. Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc iute. Servesti vinetele calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu