.

Piept de rata cu sos de coacaze

Posted on
  • joi, 29 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face piept de rata cu sos de coacaze, reteta culinara pentru piept de rata cu sos de coacaze


    Ingrediente:
    • 2 piepti de rata
    • 2 linguri cu unt
    • 100 ml otet balsamic
    • 200 ml vin rosu
    • 50 ml coniac
    • 60 ml sirop de coacaze rosii
    • 1 lingura cu miere
    • piper
    • sare
    Mod de preparare:

    Incinge untul intr-o tigaie si prajeste la foc mediu pieptul de pui cu pielea in jos pana cand devine aurie si crocanta, cam cinci minute. Asaza pieptul de pui intr-un vas de cuptor, de data asta cu pielea in sus, sareaza si pipereaza. Toarna peste rata coniacul, vinul si da la cuptor 30 de minute. Intre timp, pregateste sosul. Peste untul in care ai fript rata, adauga otetul balsamic, mierea si siropul. Fierbe la foc redus, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Lasa-l sa scada la jumatate. Cand este gata, scoate rata din cuptor si las-o sa se raceasca zece minute inainte s-o tai felii. Serveste cu legume sotate si cu sos de coacaze.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint