Ingrediente:
- 2 piepti de rata
- 2 linguri cu unt
- 100 ml otet balsamic
- 200 ml vin rosu
- 50 ml coniac
- 60 ml sirop de coacaze rosii
- 1 lingura cu miere
- piper
- sare
Incinge untul intr-o tigaie si prajeste la foc mediu pieptul de pui cu pielea in jos pana cand devine aurie si crocanta, cam cinci minute. Asaza pieptul de pui intr-un vas de cuptor, de data asta cu pielea in sus, sareaza si pipereaza. Toarna peste rata coniacul, vinul si da la cuptor 30 de minute. Intre timp, pregateste sosul. Peste untul in care ai fript rata, adauga otetul balsamic, mierea si siropul. Fierbe la foc redus, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Lasa-l sa scada la jumatate. Cand este gata, scoate rata din cuptor si las-o sa se raceasca zece minute inainte s-o tai felii. Serveste cu legume sotate si cu sos de coacaze.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu