Ingrediente:
- 1/2 borcan cu gem de mere
- 100 g nuci
- 2 mere
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- 300 g faina
- 160 g margarina
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 100 ml apa
- sare
Intr-un castron, amesteca faina cu margarina si un praf de sare. incorporeaza apa si zaharul vanilat. Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat bine legat.
Intinde trei sferturi din aluat si asaza-l intr-o tava unsa cu margarina. Peste el, pune gemul de mere amestecat cu nucile tocate si zeama de lamaie si felii de mar.
Intinde restul de aluat si taie fasii late de 2 cm. Asaza-le peste umplutura in asa fel incat sa obtii o grila. Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
Truc:
Ca aluatul sa fie fraged, acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum 30 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu