.

Placinta cu gem

Posted on
  • luni, 5 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face placinta cu gem, reteta culinara pentru placinta cu gem


    Ingrediente:
    • 1/2 borcan cu gem de mere
    • 100 g nuci
    • 2 mere
    • 1 lingurita cu zeama de lamaie
    Pentru aluat
    • 300 g faina
    • 160 g margarina
    • 2 pliculete cu zahar vanilat
    • 100 ml apa
    • sare
    Mod de preparare:

    Intr-un castron, amesteca faina cu margarina si un praf de sare. incorporeaza apa si zaharul vanilat. Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat bine legat.

    Intinde trei sferturi din aluat si asaza-l intr-o tava unsa cu margarina. Peste el, pune gemul de mere amestecat cu nucile tocate si zeama de lamaie si felii de mar.

    Intinde restul de aluat si taie fasii late de 2 cm. Asaza-le peste umplutura in asa fel incat sa obtii o grila. Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

    Truc:

    Ca aluatul sa fie fraged, acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum 30 de minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint